Intressegrupper

SWEAs intressegrupper:
Nya medlemmar hjärtligt välkomna i alla grupperna!

Nordiska Filmer på Scandinavian Living Center


SWEA Art Boston

 

SWEA Art.

SWEA art har flera roliga programpunkter under året. Det är besök på lokala museum såväl som att måla, rita och pyssla själv. Förhoppningen är att växa och ha flera träffar med konsten i fokus.

Tidigare programpunkter har bland annat varit:

Måla Pysanky ägg, rita på MFA, besök pa modeutställning på MFA samt privatvisning på Isabella Gardner Museum och behind-the-scenes på MFA.

 

Vill du veta mera, hör av dig till Karina Granbom på art@sweaboston.org.

 SWEA Professional Boston

Välkommen till SWEA Professional Boston

SWEA Professional är ett nätverk inom SWEA Boston för dig som är intresserad av yrkesliv och företagande. Vår idé är att vi ska träffas och knyta professionella kontakter, dela med oss av erfarenheter och lära oss mer om arbetslivet i Boston, få tips, råd och stöd.

Alla är välkomna att vara med i SWEA Professional vare sig du är egen företagare, anställd, mellan jobb, söker nytt jobb, hemma, med eller utan, barn, pensionär, eller kanske funderar på att starta eget.

Vi har som målsättning att träffas varannan månad med mingel och nätverkande. Vi kommer att alternera mellan att bjuda in till intressanta träffar med spännande föreläsare och att göra studiebesök på något av våra spännande företag här i Boston med omnejd.

Vänligen maila professional@sweaboston.org om ni är intresserade.

 


Golfgruppen

Sugen på att spela golf med SWEA?

Margaretha Burr Nyberg och jag kommer att organisera detta för kommande säsong. Alla är välkomna-nybörjare till proffs. Vänligen maila charlotte.leife [at] gmail.com om ni är intresserade så kommer mer information inom kort. Svinga lugnt!


WorcesterGruppen

Träffas vanligtvis en gång per månad alternerande dagtid och kvällstid. Vi har ett varierande program. Kontakta Anita Haynes johnandah [at] hotmail.com om tid och plats.


SWEA kören

Vi träffas på SLC för övning, torsdagar kl.19-21 med början vår och höst.
Det blir 6 övningar under våren, och vi framträder på stipendielunchen.

Alla är välkomna! Detta är en grupp för oss som vill sjunga tillsammans samtidigt som vi lär oss lite andnings- och sångteknik. Passar vana sångare likaväl som er som aldrig tidigare sjungit i kör. En chans att prova på något nytt.

Välkomna!
För mer information kontakta Eva DiLascio
eva[at]dilascio.net.


South Shore Fika

Konsten att fika är vi svenskar riktigt bra på! Vår grupp turas om att träffas hemma hos varandra i South Shore området på gott svenskt fika varannan fredag kl 10. Ta gärna med er barnen. Besökande släktingar från Sverige är också varmt välkomna. Vänligen kontakta southshorefika [at] sweaboston.org för mer information.


Julmarknadsgruppen

Julmarknaden söker varje år nya uppslag och medarbetare i förberedelserna. Nyheter och förbättringar diskuteras, vakanser inom ansvarsområden behöver fyllas/delas och under hösten söks medhjälpare till själva julmarknadshelgen. Senast hade vi 160 engagerade! Kontakta Ginga julmarknadsgruppen [at] sweaboston.org.


Frukostklubben

Frukostklubben är tillbaka!

Vi turas om att träffas hemma hos varandra på frukostfika. Ett utmärkt tillfälle för mammor och alla andra Sweor med barnasinnet i behåll att umgås samtidigt som barnen kan leka och prata svenska.

För mer information, kontakta Sara Pettersson på frukost[at]sweaboston.org


Bokklubben

Läser böcker av amerikanska författare, både klassiker och nyare verk och träffas den andra tisdagen varje månad. Kontakta Ilona Ferraro iferraro [at] comcast.net.


Besöksgruppen

För de som vill göra en god gärning. Vi besöker de äldre på Scandinavian Living Center den tredje onsdagen varje månad (på morgonen). Besöken är mycket uppskattade och har pågått i över 20 år. Om någon fyller jämt, så firas det med blommor och tårta. Kontaktperson är Guje Roos gujeroos [at] aol.com. Nya ansikten är alltid välkommna.