SWEA Professional träff på Just Add Cooking


3rd April

En rekordstor grupp på 21 Sweor träffades på Just Add Cookings fina kontor för årets andra SWEA Professional. Just Add Cooking är ett lokalt meal kit företag som startades av en av våra medlemmars man, Jan Leife.

 Jan  berättade mycket detaljerat för SWEA Professional om hur han startade företaget och hur det har vuxit sedan starten då de själva var och handlade ingredienser till sina kunder på Whole Foods.
Vi fick lära oss om vad de tycker är lättare här i USA men även vad som är svårare. Tonvikten var på de kulturella skillnaderna mellan Sverige och USA.
Att som entreprenör starta ett företag i USA ar inte helt lätt. De största skillnaderna mellan Sverige och USA är hur viktigt det är med nätverk och att bli introducerad till rätt människor. Byråkratin ar en annan stor skillnad som man inte känner till. Sist och inte minst ar det dyrt att ta sig in på den amerikanska marknaden. Men när man har lärt sig hur man ska navigera i USA så ar ju USA en marknad med stor potential.
Detta gäller då även for meal kit marknaden som fullständigt exploderar.

Efter presentationen fick vi provsmaka en underbar Clam Chowder och vin. Vi gick hem nöjda och glada, mer kunniga om entreprenörskap i USA och framför allt, mycket tacksamma för en jättefin kväll.